Bemutatkozás

 

Tisztelt Látogató !

 

Köszöntöm az „M9” Térségi Fejlesztési Tanács oldalán, amelyen megismerkedhet a testület céljaival, feladataival, munkájával és eredményeivel.

 

A Tanács célja az M9-es gyorsforgalmi út előkészítésének és megvalósításának meggyorsítása, az érintett megyék célkitűzéseivel összhangban a régión belüli és a régiók közötti közlekedési kapcsolat javítása. Ennek érdekében feltárja és összehangolja a tervezett M9-es gyorsforgalmi út vonzáskörzetében lévő települések társadalmi- gazdasági célkitűzéseit, elősegíti az M9-es gyorsforgalmi út nemzetközi gyorsforgalmi úthálózathoz való kapcsolódási lehetőségeit.

 

Működési területén összehangolja a kormányzat, a régiók, a megyék, a települések, gazdasági szervezetek, civil szervezetek közúthálózat fejlesztési, területfejlesztési céljait.

 

Tagjai a Tanács illetékességi területén működő Baranya Megyei, Győr-Moson-Sopron Megyei, Somogy Megyei, Tolna Megyei, Vas Megyei, Zala Megyei Közgyűlés elnökei, ezen közgyűlések egy-egy további képviselője, valamint az ágazati operatív programok végrehajtásáért felelős miniszterek egy-egy képviselője.

 

Létrehozásának és működésének alapvető szabályait a területfejlesztésről és területrendezésről szóló 1996. évi XXI. törvény tartalmazza.

 

A Tanács székhelye: 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10. Munkaszervezeti feladatait a Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. látja el.

 

Örömömre szolgál, hogy érdeklődik a Tanács munkája iránt, kövesse figyelemmel szervezetünk tevékenységét.

 

Dr. Pál Attila

az „M9” Térségi Fejlesztési Tanács elnöke