M9 gyorsforgalmi út további támogatásának kezdeményezése
2015.05.04.

Az "M9" Térségi Fejlesztési Tanács 2015. február 27-én Zalaegerszegen tartott ülésén tartott tájékoztatót Gecse Gergely, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedési Infrastruktúra Főosztályának referense az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program állásáról, a tervezett 2014-2020-as közlekedési fejlesztésekről.

A Tanács a tájékoztató elfogasával egyidejűleg határozott arról is, hogy továbbra is szorgalmazza az M9 gyorsforgalmi út teljes szakaszának megvalósításához szükséges tervezési források megteremtését.

 

 


Dr. Pál Attila, a Tanács elnöke Dr. Seszták Miklós nemzeti fejelsztési miniszternek írt levelében kérte, hogy a minisztérium szíveskedjék megtenni a szükséges lépéseket az M9 gyorsforgalmi utat érintő tervezési tevékenységekhez szükséges forrás biztosítására és támogassa, az M9 gyorsforgalmi út megvalósítását.

A Tanács elnöke egyúttal kérte, hogy a minisztérium a tárgyi fejleményekről és intézkedésekről szíveskedjék folyamatosan tájékoztatni az „M9” Térségi Fejlesztési Tanácsot.

A Tanács egyúttal kezdeményezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternél, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium a 2014-2020 közötti uniós ciklusban biztosítsa az M9 gyorsforgalmi út teljes nyomvonala vonatkozásában szükséges valamennyi tervezési munka elvégzésének forrását.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter válaszlevelében jelezte, hogy az M9 gyorsforgalmi út részét képezi a gyorsforgalmi- és a főúthálózat hosszú távú fejlesztési programjáról szóló és nagytávú tervéről szóló  1222/2011. Korm. határozat projektlistájának.

M9 levél a nemzetgazdasági miniszternek

M9 levél a nemzeti fejlesztési miniszternek

Nemzetgazdasági miniszter válaszlevele